HTC One M9 reviews

Videoreview HTC One M9

TelecomVergelijker.nl beoordeelt samen met de redactie van BesteProduct.nl de nieuwste telefoons
Voordelen
  • Snelheid
  • Uiterlijk en afwerking
  • BoomSound speakers
  • MicroSD tot 128GB
  • Grote, aanpasbare gebruikersinterface
  • Android 5.0 Lollipop ziet er geweldig uit
Nadelen
  • Duur
  • Middelmatige beeldkwaliteit
  • Matige accuduur
  • Matige camera bij weinig licht

Expertbeoordeling HTC One M9

Geschreven op 07 April 2015
8,4
Design / hardware
Multimedia
Software
Internet / social media
Gebruikservaring
Prijs-kwaliteit
Totale indruk
Conclusie

De HTC ONE M9 is verreweg de beste smartphone uit de ONE serie die HTC heeft uitgebracht. De updates die HTC ten opzichte van zijn oudere modellen heeft doorgevoerd, zijn nagenoeg allemaal geslaagd.

De processor is razendsnel. Haperen is er niet meer bij. Het toestel is voorzien van de nieuwste snapdragon 810 met acht cores. Het heeft 3 Gb intern geheugen en 32 Gb aan interne opslag die je kunt uitbreiden met maar liefst een 128 Gb microSD kaartje.

De HTC ONE M9 draait op Android Lollipop met de nieuwe versie van HTC’s Sense: Sense 7. HTC is er in geslaagd een redelijk minimale schil toe te voegen aan het prima werkende Lollipop waarmee ze Google en Android in zijn waarde laten. De schil van HTC onderscheidt zich door een aantal leuke toevoegingen waaronder de SmartLauncher op het homescreen. SmartLauncher plaatst jouw meest gebruikte apps vooraan op basis van je locatie. Als je op je werk komt, zie je bijvoorbeeld meer productieve apps verschijnen.

Het toestel is geheel gemaakt van aluminium, dat stevig is en goed aanvoelt. Het toestel zal niet zo snel uit je handen glippen. De 2840 maH accu in de M9 is dan meer dan voldoende om hem een dag intensief te gebruiken zonder dat hij leeg gaat.

Het toestel is voorzien van BoomSound speakers. Die klinken, met zijn Dolby Surround, echt geweldig. Youtube kijken met hoogwaardige muziek wordt nog leuker. Met de 20MP camera kun je overdag goede foto’s maken. Onder moeilijke lichtomstandigheden is dat wat lastiger. Ruis verpest dan veel foto’s.

Het toestel is redelijk aan de prijs. Het heeft een adviesprijs van 749 euro en dat is een bak geld en te vergelijken met de prijzen van andere vlagschepen waaronder de Samsung Galaxy S6.

Ondanks zijn razendsnalle processor, zijn geweldige sound en prettige gebuikersinterface, verwachten we dat deze HTC ONE M9 het lastig gaat krijgen. Dat heeft vooral te maken met zijn camera. Mensen die meer dan 700 euro uitgeven aan een telefoon, willen prachtige foto’s kunnen maken. Ook onder lastige omstandigheden. En daar gaat het nu juist mis. Dat is jammer, want hiermee doet de camera de rest van het toestel te kort.

Gebruikersbeoordelingen HTC One M9

Gebaseerd op 0 reviews
 ?
Algemene indruk
Gebruiksvriendelijkheid
Batterij levensduur
Robuustheid
Uiterlijk
Totale indruk

Schrijf zelf een review over de HTC One M9

Beoordeling (*verplicht)
  Algemene indruk
  Gebruiksvriendelijkheid
  Batterij levensduur
  Robuustheid
  Uiterlijk
Toelichting (*verplicht)
Je naam (*optioneel)
Je e-mailadres (*verplicht voor deelname aan de winactie)
Vul ter controle de uitkomst van de volgende rekensom in (*verplicht)
10 plus 0
=