LG G4 reviews

Videoreview LG G4

TelecomVergelijker.nl beoordeelt samen met de redactie van BesteProduct.nl de nieuwste telefoons
Voordelen
 • Groot display
 • Snelle prestaties
 • Verwijderbare batterij
 • Sterke videopresentaties
 • Uitstekende cameraprestaties
 • Lederen batterijklepje
 • 32GB opslag
 • Verwijderbare batterij en microSD-kaartslot
Nadelen
 • Duur
 • Gemiddelde levensduur van de batterij
 • Zwakke speakerkwaliteit
 • Niet allermooiste smartphone
 • Nog steeds kunststof

Expertbeoordeling LG G4

Geschreven op 16 September 2015
8,0
Design / hardware
Multimedia
Software
Internet / social media
Gebruikservaring
Prijs-kwaliteit
Totale indruk
Conclusie

De LG G4 (H815) is de opvolger van de LG G3. De G3 was al een goed toestel, de G4 is nog beter. Verschillende testredacteuren zijn het met elkaar eens en beschouwen de LG G4 (H815) als een van de betere smartphones van dit moment. Met name de cameraprestaties worden als zeer goed ervaren.

Qua design is de G4 misschien niet de allermooiste smartphone van de wereld. Wel jammer als je er rekening mee houdt dat uiterlijk en uitstraling steeds meer succes bepalende factoren zijn. Veel wordt goedgemaakt middels de mogelijkheid om de G4 te voorzien van een leren achterkant. Geen nep, maar echt leer. Dat geeft het toestel al direct een totaal andere uitstraling, eentje van een high end smartphone.

Het G4 heeft een lichte curve waardoor het toestel beter is vast te houden. Geen knoppen aan de zijkant, maar de volumeknoppen en de aan/uit knop zitten aan de achterzijde. De knoppen zijn daarom makkelijk en snel met je wijsvinger te bedienen.

De ingebouwde processor met 6 kernen, de snapdragon 808, is niet de allernieuwste, maar zeker rap en doet zijn werk uitstekend. Verder is de LG G4 voorzien van een 3000 mah accu. Deze zorgt er voor dat je 4 uur achter elkaar kunt werken op deze telefoon. Hij gaat dus makkelijk een dag mee bij gewoon gebruik.

De LG G4 wordt geleverd met Android 5.1 in combinatie met de schil van LG. Mede als gevolg van het meegeleverde 3GB interne geheugen gaat het schakelen tussen applicaties, gamen, de camera opstarten, multitasken en surfen allemaal zonder haperingen. De LG G4 kan zich dan ook prima meten met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S6.

De goede cameraprestaties van de LG G4 zijn al kort benoemd. De lens haalt een enorme diafragma opening van F1.8. Hierdoor kunnen zeer creatieve foto’s worden gemaakt. Je kunt goed met scherptediepte spelen, maar er kunnen ook heel goede foto’s in het donker worden gemaakt. De beeldstabilisatie die in deze telefoon zit is goed. Sommige foto’s, zeker overdag, zijn te vergelijken met de foto’s uit een DSLR of een goede systeemcamera. In combinatie met een nieuwe kleurenspectrum sensor die de witbalans bepaalt en de laser die ervoor zorgt dat je snel scherp kunt stellen maakt dit misschien wel de beste camera van het moment in een smartphone.

LG is een van de weinige telefoons die je nog de mogelijkheid geeft om je accu te verwisselen. Dat is erg prettig. Tevens is het standaard 32 GB meegeleverde geheugen eenvoudig uit te breiden met een microSD kaartje.

Dan de prijs. De versie met leren achterkant ligt op het moment van lanceren voor ongeveer 650 euro in de winkel, de versie met de plastic achterkant 40 euro minder. Daarmee is LG niet meer goedkoper dan de topmodellen van andere fabrikanten. Met de LG G3 was dit nog wel het geval en ook een behoorlijk pluspunt. Toch is deze telefoon zijn geld waard. De specificaties zijn in orde, de camera is echt goed en ook de gebruikservaring is erg prettig. Minpuntjes zijn er ook, zoals de nieuwe voorkant van de telefoon en zijn mindere speaker. Maar die minpunten zullen geen dealbreaker hoeven te zijn.

Gebruikersbeoordelingen LG G4

Gebaseerd op 2 reviews
7,6
Algemene indruk
Gebruiksvriendelijkheid
Batterij levensduur
Robuustheid
Uiterlijk
Totale indruk

Review door Rony Baert

08 November 2017, 10:23

Zeer goede kwaliteit van scherm en foto. werkt zeer snel. Batterij is wel erg snel leeg.

  Algemene indruk
  Gebruiksvriendelijkheid
  Batterij levensduur
  Robuustheid
  Uiterlijk
7,2

Review door Frank

07 October 2015, 12:51

Fantastische telefoon, geen seconde spijt van gehad! Kan geen minpunten bedenken.

  Algemene indruk
  Gebruiksvriendelijkheid
  Batterij levensduur
  Robuustheid
  Uiterlijk
8,0

Schrijf zelf een review over de LG G4

Beoordeling (*verplicht)
  Algemene indruk
  Gebruiksvriendelijkheid
  Batterij levensduur
  Robuustheid
  Uiterlijk
Toelichting (*verplicht)
Je naam (*optioneel)
Je e-mailadres (*verplicht)
Vul ter controle de uitkomst van de volgende rekensom in (*verplicht)
10 plus 2
=