LG V10 reviews

Videoreview LG V10

TelecomVergelijker.nl beoordeelt samen met de redactie van BesteProduct.nl de nieuwste telefoons
Voordelen
 • Snelle vingerafdrukscanner
 • Prima camera
 • Handmatige camera en video-modus
 • Video opnemen in 4K
 • Solide, stevige constructie
 • Verwisselbare batterij en MicroSD ingang
 • Mooi Quad-HD scherm
 • Handig tweede scherm
 • Hoogwaardige versterker
Nadelen
 • Groot en zwaar
 • LG’s software
 • Levensduur batterij

Expertbeoordeling LG V10

Geschreven op 17 March 2016
7,8
Design / hardware
Multimedia
Software
Internet / social media
Gebruikservaring
Prijs-kwaliteit
Totale indruk
Design / hardware

De LG V10 is een echte krachtpatser. Je hoeft niet bang te zijn dat het toestel kapot valt als je het toestel op de grond laat vallen. De V10 is groot. Dat komt mede door het tweede scherm boven het al grote 5,7 inch scherm. Het toestel is dan ook niet makkelijk met één hand te bedienen.

De combinatie 4 GB RAM en de ietwat verouderde 2 GHZ Snapdragon 808 processor zorgt ervoor dat het toestel soepel werkt. Bij intensief gebruik van zwaardere games of het bekijken van veel Youtube video’s, legt de LG V10 het wel af tegen bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S6. Naast de snelheid wil het dan ook wel eens gebeuren dat de accu het niet een volle dag redt. Bij normaal gebruik gaat de accu wel een dag mee.

De LG V10 is voorzien van een uitstekende camera. Ook zijn er een aparte audio versterker en digitaal/analoog convert toegevoegd. Zet je deze aan, dan klinkt muziek gelijk een stuk beter. Deze optie werkt op dit moment alleen nog maar in combinatie met de LG muziekspeler en niet met een dienst als bijvoorbeeld Spotify.

Multimedia

De LG V10 beschikt over een aantal interessante features. Zo heeft het toestel een tweede schermpje aan de bovenkant. Hier worden notificaties weergegeven zodat het grote scherm niet aan hoeft. Vanuit dit tweede scherm kun je ook direct applicaties openen.

Je hebt wel behoorlijk grote handen nodig om dit toestel te gebruiken. Dit komt vooral door het grote 5,7 inch IPS scherm. Daar komt het tweede schermpje dus nog bovenop. Daar staat tegenover dat het toestel tegen een stootje kan. Hij is stevig en is voorzien van een rubberen achterkant. Snel stuk vallen zal het toestel daarom niet.

De LG V10 is voorzien van dezelfde goede camera als de LG G4. Extra toevoeging is de je de videomodus handmatig kunt instellen. De witbalans, sluitertijd en het diafragma kun je allemaal wijzigen. Ook de 4K beelden zijn van topkwaliteit. De beeldstabilisatie werkt daarnaast ook erg goed. Met de LG V10 kun je foto’s in RAW maken, zodat deze later op de computer kunnen worden nabewerkt. Een leuke toevoeging.

Software

De LG V10 werkt op basis van Android 5.1, en is eigenlijk niet meer van deze tijd. Een update naar Android 6.0 zal niet meer lang op zich laten wachten. Dat zou een hele verbetering zijn. De camera software is van een erg hoog niveau, mede door zijn vele instelmogelijkheden.

Internet / social media

Social media zit geïntegreerd in het besturingssysteem. Een leuke toevoeging van de LG is “Smart Settings”. Hiermee kunnen bepaalde acties worden gekoppeld aan bepaalde gebeurtenissen. Zo kun je bijvoorbeeld het geluid automatisch uitzetten als je op je werk aan komt of kan Spotify worden opgestart als er een koptelefoon wordt aangesloten.

Een fijne toevoeging is dat alle social media notificaties te zien zijn op het tweede scherm. Dat werkt erg prettig.

Gebruikservaring

De LG V10 is groot en stevig gebouwd. Voor mensen die het toestel makkelijk met 1 hand willen bedienen zal de LG V10 niet de eerste optie zijn. Voor outdoor activiteiten is het toestel uitstekend geschikt, daar zorgt de camera wel voor. Het toestel werkt vlot en snel. Daarnaast is het tweede schermpje erg handig. Je hoeft niet telkens je hele telefoon te activeren om te kijken of je nieuws hebt. Dat komt de gebruikerservaring zeker ten goede.

Prijs-kwaliteit

De V10 is eigenlijk een stevige en opgevoerde variant van de LG G4. Hier zijn enkele nieuwe snufjes aan toegevoegd, waaronder het nieuwe scherm. Het toestel is voorzien van een uitstekende camera en je moet erg hard je best doen om het toestel kapot te krijgen. Zijn prijs van rond de 550 euro is daarom ook prima te rechtvaardigen.

Conclusie

Mensen die een smartphone willen die tegen een stootje kan zijn goed uit met de LG V10. Tevens is het toestel uitstekend geschikt voor het maken van foto’s en video’s. En past het toestel bij mensen die veel reizen.

Nadelen van het toestel zijn de omvang en gewicht. Misschien dat de LG G5 hier binnenkort uitkomst voor zal bieden.

Gebruikersbeoordelingen LG V10

Gebaseerd op 0 reviews
 ?
Algemene indruk
Gebruiksvriendelijkheid
Batterij levensduur
Robuustheid
Uiterlijk
Totale indruk

Schrijf zelf een review over de LG V10

Beoordeling (*verplicht)
  Algemene indruk
  Gebruiksvriendelijkheid
  Batterij levensduur
  Robuustheid
  Uiterlijk
Toelichting (*verplicht)
Je naam (*optioneel)
Je e-mailadres (*verplicht voor deelname aan de winactie)
Vul ter controle de uitkomst van de volgende rekensom in (*verplicht)
zeven - vijf
=