Samsung Galaxy S5 reviews

Videoreview Samsung Galaxy S5

TelecomVergelijker.nl beoordeelt samen met de redactie van BesteProduct.nl de nieuwste telefoons
Voordelen
  • Groot display
  • 4G ondersteuning
  • Water- en stofdicht
  • Snelle, krachtige processor
  • Verwijderbare batterij
  • Stoombesparingsfuncties
Nadelen
  • Plastic desgin
  • Geen radio
  • Verpakt in Samsungdiensten

Expertbeoordeling Samsung Galaxy S5

Geschreven op 25 September 2014
8,8
Design / hardware
Multimedia
Software
Internet / social media
Gebruikservaring
Prijs-kwaliteit
Totale indruk
Conclusie

Het is geen Galaxy S4 met betere specs, de Samsung Galaxy S5 heeft veel meer functies waarmee je wat kunt. Namelijk een waterdicht jasje, een vingerafdrukscanner, twee spaarstanden en nog vele andere handige functies. De plastic behuizing is helaas wel een min punt.

Gebruikersbeoordelingen Samsung Galaxy S5

Gebaseerd op 2 reviews
7,4
Algemene indruk
Gebruiksvriendelijkheid
Batterij levensduur
Robuustheid
Uiterlijk
Totale indruk

Review door Daniël

27 October 2014, 21:06

Komend vanaf de Galaxy S2 is dit een goede upgrade geweest. Het scherm is prachtig en een filmpje kijken er op is een genot. De batterij gaat voor mij bij weinig gebruik wel twee volle dagen mee. Het snelle laden met een mini-USB3 kabel binnen een uur is ook heel handig!

De achterkant is lekker stroef en hij ligt fijn in de hand. Het enige nadeel is dat de vingerafdrukscanner niet echt bruikbaar is want hij herkent mijn vinger vaker niet dan wel.

Maar al met al is deze telefoon z'n geld zeker waard!

  Algemene indruk
  Gebruiksvriendelijkheid
  Batterij levensduur
  Robuustheid
  Uiterlijk
8,4

Review door rsi

21 May 2014, 04:18

Op 11 april 2014 was de release van de S5. Het werd met een aantrekkelijke promotie op Samsungbluecarpet aangeboden via 3 providers. De combinatie van het zeer aantrekkelijk aanbod een nieuwe smartphone heeft mij er toe gezet deze S5 aan te schaffen: Ik was aan het twijfelen tussen de Iphone 5 en de Sony Z2. Ik ben echter wel een Apple gewent.

Het toestel is (spat-)water dicht; dit is zo handig bij gebruik buiten, vooral in het regenachtige NL. Echter tijdens de promotie van de S5 werd er bijna gesuggereerd dat deze telefoon ook in het water te gebruiken is. Ik heb dit niet durven uitproberen, omdat ik later las dat, de code/term die ze gebruiken, betekent dat het spatwater dicht is en niet zoals de Sony Z1/2 wel in het water te gebruiken is. Dat is jammer dat ze zo’n marketing stunt gebruiken.

Het toestel heeft gezondheidsbevorderende applicaties/features; de hartslag meter is bruikbare functie ter verbetering van je sportactiviteiten en werkt perfect. De sport app (welke je natuurlijk van allerlei andere applicatie ontwikkelaars kunt downloaden) is handig. Omdat ik het abonnement met Vodafone heb afgesloten en daarom de Gear fit zal ontvangen, maakt dit een bijzonder goed koppel voor sporters. Dit was voor mij dan ook de doorslag om ervoor te kiezen. Echter hier kan ik nog geen uitspraak over doen of het gebruiksvriendelijk is of niet.

Het beeldscherm geeft zeer prachtige levendige kleuren (door het amoled scherm) en is fijn om naar te kijken. Echter wanneer je de foto’s gedeeld heb, bijv op social media blijken de kleuren van de foto’s veel fletser te zijn. Dat maakt bewerken op de S5 lastig omdat het geen reëel beeld geeft. Het bewerkingsprogramma voor foto’s valt mij tegen, waarschijnlijk heeft dit te maken met het bovenstaande. Ik vond dit gebruiksvriendelijker bij de Iphone4s. Wanneer je de fotostabilisatie aanzet, duurt het maken van de foto erg lang of de foto wordt überhaupt niet gemaakt, dat is erg jammer.

De S5 bezit een quad-core 2.5Ghz Snapdragon 801 processor en zou daarmee snel moeten werken; ik merk echter veel haperingen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het bloatware, waardoor de smartphone trager werkt. Sommige apps lijken problemen te hebben met de nieuwe software van de S5; niet alle functies werken. Het downloaden van de apps gaat, als je op wifi zit erg snel, helaas niet op het 4G netwerk.

De accu gaat een dag mee bij actief verbruik, zoals de meeste andere nieuwere smartphones. Bij relatief weinig gebruik -telefoontjes plegen en een paar mailtjes bekijken- gaat het 1,5 dag mee.
De behuizing oogt niet echt robuust, door de ‘plastieken’ achterkant. Daarentegen heeft de S5 toch een mooi voorkomen en is erg dun; ik moest wel even wennen bij het nemen van foto’s dat deze niet uit mijn hand zou vallen. Het geluid is helder en luid genoeg. De S5 zou wel wat gebruiksvriendelijk kunnen zijn, ik vind de instelling niet overzichtelijk.

Ik heb wat problemen met de mailsynchronisatie, deze verloopt niet goed als je het instelt op handmatig. Daarom heb ik het schema ingesteld ‘om de 10 min’. Dit is echter niet gewenst gezien het dataverbruik.

Overigens moet ik constateren dat de service van Samsung ver beneden maat ligt; er wordt niet geantwoord op mailtjes, terwijl ze aangeven dat er binnen 5 werkdagen beantwoord zal worden. Ook na hierover te hebben gebeld, wordt er niet geantwoord. Wel krijg ik een mail terug met een antwoord op een vraag die ik al telefonisch gesteld had en het antwoordt als wist.

Al met al is de S5 oké en heeft een paar mooie features, maar de S5 beantwoordt niet aan alle gestelde verwachtingen.

  Algemene indruk
  Gebruiksvriendelijkheid
  Batterij levensduur
  Robuustheid
  Uiterlijk
6,6

Schrijf zelf een review over de Samsung Galaxy S5

Beoordeling (*verplicht)
  Algemene indruk
  Gebruiksvriendelijkheid
  Batterij levensduur
  Robuustheid
  Uiterlijk
Toelichting (*verplicht)
Je naam (*optioneel)
Je e-mailadres (*verplicht)
Vul ter controle de uitkomst van de volgende rekensom in (*verplicht)
9 plus vijf
=