Samsung Galaxy S6 reviews

Videoreview Samsung Galaxy S6

TelecomVergelijker.nl beoordeelt samen met de redactie van BesteProduct.nl de nieuwste telefoons
Voordelen
 • Erg snel
 • Zeer mooi scherm
 • Handige vingerafdrukscanner
 • Goede camera
 • 32 GB opslag
 • Laadt snel op
Nadelen
 • Geheugen niet uitbreidbaar
 • Niet-verwijderbare accu
 • Achterkant fragiel en snel vlekkerig
 • Geluid luidspreker
 • Niet (meer) waterdicht
 • Beperkte accuduur

Expertbeoordeling Samsung Galaxy S6

Geschreven op 28 May 2015
9,4
Design / hardware
Multimedia
Software
Internet / social media
Gebruikservaring
Prijs-kwaliteit
Totale indruk
Conclusie

De Galaxy S6 is een premium smartphone, met premium specificaties. Geen plastic meer, maar aluminium randen en aan de voor- en achterzijde glas. Het glas is stevig en swipen is erg makkelijk. Het glas wordt wel snel vlekkerig door vette vingers.

De Galaxy S6 heeft een Super AMOLED scherm, met een resolutie van 2560x1440 pixels. Dat is net wat meer dan Full HD. De kleurweergaves zijn helder. De S6 beschikt over een vingerafdrukscanner die sneller en accurater werkt dan bij zijn voorganger.

De S6 is net zoals de S5 uitgerust met een 16 megapixel camera. Bij de S6 is de maximale diafragma echter fors hoger, wat er voor zorgt dat er meer en beter kan worden gespeeld met scherptediepte. Tevens zien foto’s genomen onder slechte lichtomstandigheden er toch nog behoorlijk uit. Films opnemen in 4k is mogelijk en de beelden zien er prima uit. De beeldstabilisatie werkt goed en opnemen in slowmotion is ook mogelijk.

De nieuwe speaker zit aan de onderkant van de S6. Deze levert goed geluid, maar het vaker dan eens voor dat je vinger op de speaker zit en je dus (bijna) niets meer hoort. Het is dan ook niet te vergelijken met speakers aan de voorzijde, zoals HTC dat doet met zijn BoomSound speakers.

De S6 is standaard uitgerust met 32GB. Dat is niet uit te breiden. Daarom vooraf vooral goed inschatten of een geheugen van 32GB voldoende zal zijn of niet. De S6 is ook leverbaar met 64GB of 128GB. Uiteraard betaal je voor deze versies respectievelijk zo’n honderd en tweehonderd euro meer dan de standaard versie. De 32GB versie kost € 700,-.

De meegeleverde accu is redelijk tot goed. De accu is alleen niet te verwisselen. De intensieve gebruiker zal regelmatig moeten opladen, want als je de telefoon flink gebruikt dan gaat hij nog geen dag mee. Gelukkig biedt in dat geval de meegeleverde snellader uitkomst. De telefoon laadt namelijk zeer snel op.

De Galaxy S6 wordt geleverd met Android 5.0, Android Lollipop. De software is ontdaan van veel onnodige features. De uitgeklede Android schil, Touchwiz, is hierdoor lekker snel. I.c.m. de snelle processor en het interne geheugen van 3GB is het toestel daardoor heel rap.

Al met al levert de Samsung Galaxy S6 een zeer mooi scherm, een goed werkende vingerafdrukscanner, een fijne gebruikerservaring door zijn snelheid en de camera is meer dan goed. Ondanks de ietwat mindere accu en het feit dat het geheugen niet uit te breiden is, is de Galaxy S6 de beste Android smartphone die we tot op heden hebben getest.

Gebruikersbeoordelingen Samsung Galaxy S6

Gebaseerd op 0 reviews
 ?
Algemene indruk
Gebruiksvriendelijkheid
Batterij levensduur
Robuustheid
Uiterlijk
Totale indruk

Schrijf zelf een review over de Samsung Galaxy S6

Beoordeling (*verplicht)
  Algemene indruk
  Gebruiksvriendelijkheid
  Batterij levensduur
  Robuustheid
  Uiterlijk
Toelichting (*verplicht)
Je naam (*optioneel)
Je e-mailadres (*verplicht)
Vul ter controle de uitkomst van de volgende rekensom in (*verplicht)
10 - een
=