Samsung Galaxy S6 Edge reviews

Videoreview Samsung Galaxy S6 Edge

TelecomVergelijker.nl beoordeelt samen met de redactie van BesteProduct.nl de nieuwste telefoons
Voordelen
 • Zeer snelle processor
 • Prachtig scherm
 • Goede camera
 • Gebogen randjes erg mooi
 • 32Gb opslag
 • Goed werkende vingerafdrukscanner
 • Sterke videopresentaties
Nadelen
 • Duur
 • Interne geheugen niet uitbreidbaar
 • Randjes voegen functioneel gezien weinig toe
 • Niet waterdicht
 • Levensduur batterij had beter gekund

Expertbeoordeling Samsung Galaxy S6 Edge

Geschreven op 29 May 2015
9,0
Design / hardware
Multimedia
Software
Internet / social media
Gebruikservaring
Prijs-kwaliteit
Totale indruk
Conclusie

De Samsung Galaxy S6 Edge is een uniek toestel. Geen plastic meer, maar een mooi aluminium frame met twee gebogen randjes. De gebogen randjes zijn niet functioneel, ze geven het toestel wel een prachtig uiterlijk.

Het toestel heeft stevig Gorilla Glass. Verder heeft het een 5,1 inch Super Amoled scherm met Quad HD resolutie. Kleuren op het scherm worden weliswaar ietwat aangedikt, de echtheidsbeleving is goed.

Dat merk je vooral wanneer je de 16 megapixel camera gebruikt. Deze is snel en maakt het dankzij het diafragma van 1.9 mogelijk om in vrijwel alle lichtomstandigheden mooie foto’s te maken. Zet je gemaakte foto’s op je computer, dan zul je zien dat de kleuren op de foto’s erg goed zijn.

Video’s zijn op te nemen in verschillende formaten. Ultra HD, Quad HD, Full HD en slow motion. In Full HD is de optische beeldstabilisatie in te schakelen. Op deze manier worden schokkende beelden te voorkomen.

De Galaxy S6 Edge beschikt over een 2,1 Ghz en een 1,5 Ghz quadcore processor. En het heeft een werkgeheugen van 3GB. Dat maakt de Galaxy S6 zo snel. Niet alleen bij het gebruik van de camera, ook de software en het gebruik van social media en internet gaat daardoor behoorlijk rap.

De Samsung Galaxy S6 Edge maakt gebruik van Android 5.0.2. Samsung heeft haar eigen schil, Touchwiz genaamd. De software is ontdaan van veel, in onze ogen tevens onnodige, functies. Dat komt ook ten goede aan de snelheid van het toestel. De S6 Edge beschikt tevens over een vingerafdrukscanner die sneller en accurater werkt dan bij zijn voorganger.

De capaciteit van de accu is 2600 mAh, net iets kleiner dan die van de S5. Qua accuduur is de S6 Edge er niet op achteruit gegaan. Dat komt door de nieuwe processor die vrij energiezuinig is. Bij gemiddeld gebruik van het toestel kun je er net geen twee dagen mee volmaken. Gebruik je het toestel vrij intensief, dan red je met een beetje mazzel net één dag. Geluk is dat de Edge vliegensvlug oplaadt. En mocht je geen stopcontact in de buurt hebben, dan kan de S6 Edge draadloos worden opgeladen via een charging pad. Deze kost wel zo'n € 40,- extra.

Bij de Galaxy S6 Edge heb je de keuze uit een intern geheugen van 32GB, 64Gb of 128GB. Het geheugen is niet zelf uit te breiden. En het toestel is, anders dan zijn voorganger de Galaxy S5, ook niet meer waterdicht. Dat geldt ook voor het zusje, de Galaxy S6.

Wat nog een aardige functionaliteit van het toestel is, is dat een van de randen oplicht in een bepaalde kleur wanneer het toestel overgaat en het met zijn scherm naar beneden op tafel ligt. Kleuren kunnen aan contactpersonen worden toegewezen, dus weet je op dat moment wie er belt zonder dat je het toestel op hoeft te pakken.

Gebruikersbeoordelingen Samsung Galaxy S6 Edge

Gebaseerd op 0 reviews
 ?
Algemene indruk
Gebruiksvriendelijkheid
Batterij levensduur
Robuustheid
Uiterlijk
Totale indruk

Schrijf zelf een review over de Samsung Galaxy S6 Edge

Beoordeling (*verplicht)
  Algemene indruk
  Gebruiksvriendelijkheid
  Batterij levensduur
  Robuustheid
  Uiterlijk
Toelichting (*verplicht)
Je naam (*optioneel)
Je e-mailadres (*verplicht)
Vul ter controle de uitkomst van de volgende rekensom in (*verplicht)
7 min 2
=