Samsung Galaxy S7 reviews

Videoreview Samsung Galaxy S7

TelecomVergelijker.nl beoordeelt samen met de redactie van BesteProduct.nl de nieuwste telefoons
Voordelen
  • Camera achterzijde steekt niet meer uit
  • Cameralens met diafragma van 1.7
  • Snelle autofocus
  • Sterke accu
  • Geheugen uitbreidbaar met microSD
Nadelen
  • Aan de prijzige kant

Expertbeoordeling Samsung Galaxy S7

Geschreven op 24 February 2016
9,0
Design / hardware
Multimedia
Software
Internet / social media
Gebruikservaring
Prijs-kwaliteit
Totale indruk
Conclusie

Samsung maakt de show met de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge (preview)

Een snelle, lichtsterke camera, waterdichte behuizing, microSD-kaartslot en een uitstekende batterij. Dat zijn de belangrijkste wapenfeiten van de nieuwe Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge, die het Koreaanse bedrijf deze week op het Mobile World Congres in Barcelona presenteerde. De high end smartphones zijn nu al te bestellen en worden vanaf 11 maart geleverd.

De lancering van de S7-smartphones ging gepaard met veel poeha. Zelfs Facebook-oprichter Mark Zuckerberg was opgetrommeld om Samsung te prijzen en reclame te maken voor de Gear VR-bril van de fabrikant. De Gear VR krijg je gratis als je de S7 pre-ordert. In combinatie met de S7 (Edge) geeft dat een toffe virtual reality ervaring, die straks ook op Facebook te delen is.

Net wat mooier

De virtual reality is het extraatje. Het draait bij Samsung om de verkoop van de nieuwe paradepaardjes. De basis van de S7 en S7 Edge vormen de S6-modellen van vorig jaar. Ze zijn dus opgetrokken uit metaal en glas. De Edge heeft aan twee kanten gebogen schermen, dat je extra mogelijkheden geeft. De toestellen zijn iets dunner en daardoor net wat lichter. De afwerking is ook net wat mooier. Zo steekt de camera aan de achterzijde bijna niet meer uit en is de algehele look and feel net even wat beter dan bij de S6.

Betere camera

De verandering zijn van binnen veel groter. Met als grootste eyecatcher: de camera. Samsung heeft de pixels vergroot, waardoor deze meer licht kunnen vangen. Ook heeft de fabrikant de camera nu voorzien van een lens die maar liefst een diafragma aankan van 1.7. Wel is het aantal megapixels gedaald naar twaalf, maar dat is voor de meeste internetfoto’s meer dan genoeg. Door deze twee verbeteringen kun je nu nog veel betere foto’s maken onder slechte lichtomstandigheden.

Op het eerste gezicht lijkt de snellere autofocus prima te werken en zijn de foto’s die we hebben gemaakt met de Galaxy S7 zeer veelbelovend. We moeten de camera echter veel beter testen in een uitgebreide review, die later komt.

Grotere accu

Belangrijker is dat zowel de S7 (3000 mAh) als de S7 Edge (3600 mAh) een grotere accu hebben gekregen. Hoe lang deze nieuwe accu’s in de praktijk meegaan, gaan we ook later intensief testen.

Geheugen uitbreidbaar met microSD

Fijn om te zien is dat Samsung luistert naar zijn fans. Veel consumenten baalden van het schrappen van het uitbreidbare geheugen van de S6. Bij de S7 en S7 Edge kan nu weer een losse microSD-kaart worden geplaatst. Tot maar liefst 200 GB. Daar kunnen heel wat foto’s en video’s op. De terugkeer van de microSD-kaart-slot heeft Samsung niet belet de S7 weer waterdicht te maken.

Samsung Galaxy S7 Edge kopen

De Samsung Galaxy S7 heeft een adviesprijs van 699 euro en S7 Edge gaat bij de lancering 799 euro kosten. Je kunt de Samsung Galaxy S7 bestellen. Het toestel wordt vanaf 11 maart geleverd. De vroege beslissers krijgen een gratis Gear VR.

Gebruikersbeoordelingen Samsung Galaxy S7

Gebaseerd op 0 reviews
 ?
Algemene indruk
Gebruiksvriendelijkheid
Batterij levensduur
Robuustheid
Uiterlijk
Totale indruk

Schrijf zelf een review over de Samsung Galaxy S7

Beoordeling (*verplicht)
  Algemene indruk
  Gebruiksvriendelijkheid
  Batterij levensduur
  Robuustheid
  Uiterlijk
Toelichting (*verplicht)
Je naam (*optioneel)
Je e-mailadres (*verplicht)
Vul ter controle de uitkomst van de volgende rekensom in (*verplicht)
acht + 5
=